Konferencija MEETING G2.1 u Forumu Zagreb

U Zagrebu se na jesen održava konferencija Meeting G2.1, čiji je cilj hrvatskim iseljenicima i poslovnim ljudima predstaviti mogućnosti ulaganja u Hrvatsku

Meeting G2.1

Ove jeseni, od 26. do 30. listopada, u Zagrebu će se održati poslovna konferencija pod nazivom MEETING G2.1. Petodnevni skup održat će se u prostoru kongresnog centra Forum Zagreb, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović te pokroviteljstvom Državnoga ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Misija konferencije MEETING G2.1 je pomoći revitalizaciji hrvatskog gospodarstva te na jednom mjestu okupiti i povezati uspješne gospodarstvenike, poslovne ljude iz inozemstva, poduzetnike hrvatskoga podrijetla te pokretače projekata iz domovine. Uspješnim predstavnicima druge generacije hrvatskih iseljenika (G2) prikazat će se mogućnosti ulaganja u gospodarstvo matične domovine, dok će domaćim poduzetnicima, poslodavcima i inovatorima biti predstavljeni najbolji primjeri iz svjetske poslovne prakse.

Podrška predsjednice Grabar Kitarović

Skup će svečano otvoriti 27. listopada predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, koja je organizatorima uputila i prigodno pismo podrške. „Prihvaćanjem pokroviteljstva želim istaknuti važnost jedinstva domovinske i iseljene Hrvatske te dati potporu iseljnicima koji pokažu interes za poslovanjem ili povratkom u Hrvatsku.“, poručila je, između ostalog, Predsjednica. Uz gospođu Grabar Kitarović, sudionike skupa pozdravit će Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Domaćini i organizatori skupa, Josip Hrgetić i Mara Vitols Hrgetić iz Foruma Zagreb, i sami povratnici iz Venezuele, prije tri godine uložili su značajna sredstva te u Zagrebu otvorili novi kongresni centar. S vremenom se rodila ideja o konferenciji koja će omogućiti međusobno umrežavanje i susrete hrvatskih iseljenika s predstavnicima hrvatskog javnog, privatnog i nevladinog sektora te ih potaknuti na ulaganja u domovinu. Osim prezentacije zakonodavno-pravnog okvira ulaganja u Hrvatsku, posebna pozornost će se dati mogućnostima povlačenja sredstava iz EU fondova.

U programu konferencije govorit će niz stručnjaka iz državnih i privatnih organizacija: Damir Novinić, ravnatelj Agencije za inovacije i konkurentnost, Joško Klisović, zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova, Maša Šarić iz Ernst&Young Hrvatska, Doris Boras iz Hamag-Bicra, Don Markušić iz Barrister&Solicitora i ostali. Također, sudionicima će biti predstavljeni najbolji domaći start-up projekti te će biti organizirano nekoliko panel diskusija na različite teme vezane za ulaganja, EU fondove, modernizaciju obrazovnog sustava te uspješne priče povratnika.

Prijave i kotizacije

Na službenoj web stranici konferencije objavljen je program te se već sada mogu izvršiti prijave na konferenciju. „Early bird“ cijene kotizacija iznose 250 eura za strane sudionike, 165 eura za domaće pravne subjekte, a 65 eura za domaće fizičke osobe. Kotizacije obuhvaćaju sudjelovanje u programu 27. i 28. listopada u prostoru Foruma Zagreb, pauze za kavu i ručkove te simultano prevođenje na engleski i španjolski jezik, dok je za sudionike iz inozemstva osigurano sudjelovanje i na ostalim danima skupa, uključujući gala večeru i posjet tijelima Vlade RH.

ORGANIZIRATE EVENT?

Pošaljite nam upit!
Website
Grad
Pošalji
Kongresni centar FORUM Zagreb
RORAIMA 5 d.o.o.
za usluge i turistička agencija
OIB 31324250496 / MB 2743396
ID HR-B-01-31324250496
Radnička cesta 50 - centar Green Gold
10000 Zagreb
Tel: +385 1 286-7777
Fax: +385 1 286-7770
Pratite nas i na:

Kontaktirajte nas

perm_identity
email
mode_edit
Website
Grad
Pošalji
Kongresni centar FORUM Zagreb
Na vrh